בעיות TMJ עקב תאונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/07/2005 | 18:04 | מאת: חגית

שלום רב! אני בת 20 ולפני כשנה וחצי עברתי תאונה ובה עברתי שבר מרוסק (מאוד...) של הלסת אשר טופל בסגירה של הפה במלתעות לכחודשיים ובפלטינות באזור הלסת התחתונה. לאחר פתיחת הפה התפתחה עם הזמן בעיה במפרק השמאלי שהתחיל להשמיע קליקים כואבים והלסת היתה "נתקעת" לי. יש לי קושי בנגיסה במאכלים כמו תפוח לדוגמא או כל מאכל קשה אחר ובלעיסה באופן כללי. לעיתים גם הכאב מקרין לי לאוזן. טופלתי בפיזיוטרפיה אך ללא הועיל.... נאמר לי שהדיסק שבמפרק פשוט יצא מהמקום או משהו כזה ולכן בפיזיוטרפיה אי אפשר להחזיר אותו למקום ממש אלא רק לנסות להקל על הכאבים, מה שגם לא הצליח כ"כ. לאחר כשנה החלו להופיע קליקים גם במפרק הימני אך ללא כאבים. הופנתי לפרופסור ניצן בהדסה אשר המליצה על סד לילה לתקופה מסוימת, וגם הוא לא עזר ולאחר מכן ביצעה שטיפה של המפרק אשר הפסיקה את ההתקעות של הלסת אך הכאבים והקליקים נמשכו לכן התחלנו לדבר בכיוון של ניתוח כירורגי. הייתי רוצה לדעת מה בדיוק כולל הניתוח, מהו משך ההחלמה,ובעיקר מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח.... בנוסף, שמעתי על פרוצדורה שנעשית ברמב"ם אשר לא נעשית בהרדמה מלאה אלא בהרדמה מקומית(כמו בשטיפה של המפרק) ובה ממקמים מחדש את המפרק באמצעות חתך קטן אשר אליו נכנסים עם סיב אופטי או משהו כזה. רציתי לדעת האם אתה מכיר את הפרודצורה , האם היא נעשית הרבה בארץ ומהם סיכויי ההצלחה שלה לעומת הניתוח הישן והמוכר?

21/07/2005 | 13:48 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לחגית אחת הסכנות העיקריות בניתוח של מפרק הלסת הוא פגיעה בעצב האחראי על תפקוד עצב הפנים. קיימות שיטות שונות ואכן יש אפשרות לכניסה למפרק על ידי אנדוסקופ וטיפול. אך יש להבין כי כל מקרה לגופו. וטכניקות כירורגיות שונות מתאימות למקרים שונים בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות