כאבים בפנים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/01/2004 | 11:51 | מאת: נועה

אני בת 24 לפני שבוע היה לי שיתוק בפנים בצד ימין ולא הרגשתי טעם בחצי לשון הרופא קבע שיש לי וירוס קיבלתי תרופה וזה עזר אבל עדין יש לי עיבות קל בפה כאשר אני צוחקת ובנוסף יש לי כאבים בלסת ובפנים. במיוחד בלילה אני מרגישה כי הלסתות ננעלות לי מה ניתן לעשות ? תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה.

08/01/2004 | 12:44 | מאת: ד'ר לוישטיין

נועה יקרה שאלה לא כל כך ארוכה אך התשובה קצרה. לפי דעתי את סובלת מ: שיתוק על שם בל(bell) זהוא שיתוק של עצב הפנים (אחד מ 12,שביעי במיספרו) הגורם לחולשת שרירים אוני לטראלי כלומר בחלק אחד של הפנים בנוסף אי יכולת לעצום את העין בצד זה. לעיתים נפגעים גם חוש הטעם וחוש השמיעה. הסיבה אינה ידועה אך אים אמרו לך שהסיבה וירלית מענין איזה סוג וירוס??? בקיצור ההחלמה ספונטנית אין לך מה לדאוג. אני רק יכול להוסיף שפיזיוטרפיה באזור עוזרת להחלמה. החלמה מהירה וכל טוב

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות