בעיה בחניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/01/2004 | 18:26 | מאת: לריסה

יש לי בעיה ,יותר נכון בעיה קוסמטית בפנים. החניכיים שלי( מעל השיניים) הן ממש גדולות ומודגשות וכאשר אני מחייכת , אז רואים גם את השיניים ובאותה מידה רואים גם את החניכיים. אצל רוב האנשים, רואים קצת כשמחייכים ואצלי רואים ממש הרבה.זה מאוד לא אסטטתי ורציתי להתייעץ האם כדאי לעשות ניתוי? שמעתי שעושים ניתוח כזה) רופא שיניים אמר לי לפנות לרופא פה ולסת. מודה על התשובה.

08/01/2004 | 13:14 | מאת: ד'ר לוישטיין

שלום לריסה אני לא כירורג הייתי רוצה מאוד להיות יש בעיה של תקנים, אבל בכל זת אנסה לענות לך. יש ניתוח כזה והוא ניקרא גינגיבופלסטי. חשוב גם לדעת מה הרקע הרפואי שלך כלומר: האם את משתמשת בתרופות.(אנטי אפילפטיות וכו') הנ'ל, לדוגמה יכול לגרום להיפרפלזיה של החניכיים. בקיצור הרופא שיענה לך את התשובה הטובה ביותר הוא פריודונט. ויש כזה בבי'ח רמב'ם אם זכרוני אינו בוגד בי יום טוב עם חיוך יפה

09/01/2004 | 01:09 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום לך לריסה צר לי שאני צריך לקרוא תשובות לא מקצועיות אשר יכולות לגרום לך לבלבול. אני מציע לך לקבל את התשובות של מומחי הפורום בלבד ולא של רופא אשר " מנסה " לענות לך. אין אפשרות לקבוע אבחנה ובטח לא תוכנית טיפול ניתוחית לפני שבוצעה בדיקה קלינית מקיפה ויסודית. ( ובטח לא באינטרנט ) לפי מה שכתבת יתכן שאת מציגה מקרה של חיוך חניכי, כלומר את חושפת חניכיים בזמן חיוך. אם הדבר מפריע לך ניתן לטפל בו. במקרה שלך רופא השיניים שלך צדק, מומלץ להתייעץ עם מומחה לכירורגיה פה ולסת אשר יגיע לאבחנה מדויקת ויוכל להציג בפניך אפשרויות טיפול . בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות