בעיית אפתות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/07/2005 | 02:35 | מאת: אופיר

שלום רב אני סובל מבעיית אפתות כבר זמן רב עד שנדיר לי לחשוב על מצב שבו חלל הפה לא סבל ולו מאפתה אחת. הבעיה החלה בערך מגיל 13 (כיום אני בן 18), אני סובל מאפתות בתדירות רבה כך שבכל "מתקפה" אני סובל מבין 3-5 אפתות. בגלל האפתות הללו (אני רק אתן תיאור ליתר ביטחון, זה נראה כמו מכתש בשפה כאשר השקע בצבע לבן) השפתיים שלי כבר עוותו. הבעיה רק הוחמרה בשנה וחצי האחרונות כאשר התחלתי בטיפול ליישור שיניים. כאשר יש לי אפתה הטבעת מהגשר נתקעת בפצע ומגדילה אותו עד כדי כך שהפצע מתעוות לצורה בא השפה עם האפתה נתפסת בטבעת. אני מדי פעם מגרגר מיי מלח על הפצע דבר הגורם לי לראות כוכבים אך זה משתק את הכאב מן האפתה לכמה שעות. לא ניגשתי מעולם לשום טיפול מהסיבה הפשוטה (ומגוחכת) שפשוט אני לא יודע לאן, איזה גוף עוסק בבעיות שכאלו. אשמח לשמוע הצעות אפשריות לפיתרון הבעיה. תודה

13/07/2005 | 13:42 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאופיר אפטות בחלל הפה ייתכן ומקורן במצב סיסטמי שיש לבררו. מומלץ להגיע לייעוץ במרפאות פה ולסת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות