צד שקוע

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/07/2005 | 10:05 | מאת: צד שקוע

לד"ר מיכה פלד שלום רב. אני בן 19 ונולדתי עם חך ושפה שסועים. עברתי לא מזמן ניתוח בלסתות והכל באמת ישר כולל השיניים. למרות זאת עדיין הצד הימני שלי שקוע כולו (מארובת העין עד אמצע הסנטר) במידה מועטה אך מכיוון שפניי צרות ורזות זה בולט לעין. שמעתי על פתרון מתיחת הלסת וברצוני לדעת האם זה כרוך בניתוח, כמה זמן זה לוקח והאם אתה יכול להסביר לי מה עושים בדיוק והאם זה משפיע על השיניים(מכיוון שיש לי סגירה מושלמת של שיניים ואני לא רוצה לפגוע בזה) אם יש פיתרון יותר פשוט אשמח לדעת עליו. תודה רבה.

13/07/2005 | 13:39 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ניתן לבצע ניתוח למתיחה distraction , פעולה כזאת דורשת הרדמה כללית , כמו כן דרוש טיפול אורתודונטי מכין, שכן כל פעולת מתיחה של הלסתות תגרום לשינוי בסגר השיניים. מומלץ להתייעץ במחלקת פה ולסת עם כירורג המבצע את ה DISTRACTION ואורתודונט . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות