ציסטה על שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/07/2005 | 23:12 | מאת: שרה

ד"ר מיכה פלד, שלום, בצילום פנורמי לבירור כאבים (שחלפו) במפרק הטמפורו-מנדיבולרי, התגלתה בלסת התחתונה משמאל שן בינה כלואה - בחלל ציסטה גדולה - ללא ביטוי קליני ! מצריך בירור פה ולסת. 1. מה שכיחות התופעה? 2. אילמלא הצילום האקראי,לא ידעתי על קיומה של הציסטה. האמנם קיימת מבלי שאנשים יודעים על קיומה בפיהם ואז, מה קורה אם קורה...? 3. להשלמת הבירור, האם יש לבצע צילום c.t וביופסיה ? 4. עקירת השן והציסטה - האם בהרדמה מלאה? מה הסיכון בניתוח מסוג זה? 5. מה הפרוגנוזה ללא ניתוח - כמו אלמלא ידעתי על קיומה של הציסטה, לגמרי במקרה. תודה על כל התשובות וההתיחסות.

10/07/2005 | 23:27 | מאת: שרה

ד"ר מיכה פלד שלום, מדוע אינך עונה לשאלתי בפורום, בסוג מקרה שאינו נדיר - שן בינה כלואה. כיצד נוהגים בה? על אחת כמה אם מצויה בתוך כיסייה (ציסטה). בודקת מידי יום בפורום לתגובתך.

13/07/2005 | 13:25 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשרה שלום! ציסטה באזור שן בינה כלואה יכולה להיות ממקור התפתחותי, זיהומי או גידולי. יש צורך לברר את מקור הפתולוגיה והסיכונים בהמנעות מטיפול קשורים במקור הפתולוגיה. סוג הטיפול שיבחר הינו כתלות בגודל הציסטה. באופן כללי ניתן לומר שפרוצדורות כאלו נעשות בהרדמה מקומית. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות