טעם לא טוב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/03/2019 | 18:56 | מאת: סיגלית

מזה כחודש אני מרגישה טעם לא טוב בחך העליון מצד שמאל. מאחר ולפני כשנה מצאו קנדידה במשטח לשון, שטופל ועבר, חשבה הרופאה שמדובר שוב בקנדידה ונתנה לי טיפות ניסטטין, אבל לפני כן עשיתי שוב משטח לשון, לאחר כשבוע נתקבלה תשובה שאין צמיחה. הפסקתי עם הניסטטין והלכתי לרופא אאג, בדק אותי, אף, אזניים גרון, בלוטות.. הכל לדבריו תקין. המליץ לעשות שוב משטח שיצא גם הוא תקין. מאחר ומדובר על צד אחד של החך הלכתי לרופא שיניים שיבדוק אם מדובר בבעיה בשן. נעשה צילום והרופא לא מצא שום בעיה. חזרתי לרופאת המשפחה ואמרתי לה שאני סובלת לעיתים מצרבות ולפעמים רפלוקס ושאלתי אם זו יכולה להיות הסיבה לטעם, נתנה לי נקסיום 40 מג, לחודש לראות אם ישפיע ואם לא תשלח אותי למרפאת פנ ולסת. מדובר בטעם חמוץ מלוח וזה די משגע אותי. מרגישה אותו במשך כל היום למעט בבוקר כשאני קמה מהשינה. האם אפשר לקבל עצה מה עושים?

11/03/2019 | 11:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

בירורים שכדאי לעשות בנוסף בדיקת מצב השיניים והחניכיים- עששת מחלות חניכיים עשויות לתרום לשינויי טעם בפה אולטרה סאונד של בלוטות הרוק. בדיקה של רופא גסטרו בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות