אפיסקטומי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/06/2005 | 11:27 | מאת: אמיר

אני עומד בפני ניתוח אפיסקטומי בלסת העליונה. יש לי פעימות כאב חלשות באזור שאמור להיות מנותח, למרות שאני לוקח אנטיביוטיקה חזקה (אוגמנטין) כבר יומיים. מחר בבוקר אני אמור לבצע את הניתוח. שאלתי היא, האם פעימות הכאב מעידות על דלקת שטרם הבריאה? והאם רצוי לדחות את הניתוח? האם יש סיכוי כי ביצוע הניתוח באזור מודלק יכול למנוע הרדמות של האזור?

30/06/2005 | 09:26 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאמיר סביר להניח שקיימת דלקת באזור שמעל חוד השורש שאמור להינתח, שאם לא כן לא היה צורך באפיסקטומי. במצב של דלקת בד"כ דרוש יותר חומר הרדמה , אך אין זו התווית נגד מלבצע את האפיסקטומי. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות