חסימת צינור בלוטת הרוק.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/10/2018 | 13:09 | מאת: אלי

מכיון שעברתי לפני כ-30 שנה טיפול רדיואקטיבילבלוטת התריס אני סובל מפעם לפעם מחסימת צינור בלוטת הרוק בעיקר וכמעט תמיד בצד הימני בלבד.לפני כשנתיים עברתי טיפול אהדוסקופיה שפתר זמנית את הבעיה.מניסיוני יש דרכים נוספות שכל אחד יכול לבצע בביתו : להרבות בשתיית מים לשתות מיץ לימון וסוכריות לימון. בנוסף לבצע עיסוי עצמי עם היד מתחת לאוזן וקדימה לכיוון הפה כמעין תנועה סיבובית ומשיכה כלפי הלסת . האם קיימות דרכים נוספות למניעה וטיפול עצמי המפשט את הטיפול השוטף מבלי להזדקק לפרוצדרות רפואיות ?

08/11/2018 | 10:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

היצרות של צינוריות הרוק בעקבות טיפול ביוד. שתיה מרובה מדללת את צמיגות הרוק אך איננה פותרת את הבעיה. הפתרון הוא הרחבה מכאנית של צינור ההפרשה , כמה שיותר סמוך לגמר הטיפולים ביוד. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות