גולה בשפה תחתונה שחזרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/12/2017 | 21:37 | מאת: הודיה

בת 28 לא שותה לא מעשנת. לפני 3 שבועות נשכתי את השפה התחתונה צד שמאל. יומיים אחר כך התנפחה לי בלוטה שם שכעבור שבוע וחצי-שבועיים ירדה לגמרי הנפיחות. עכשיו שוב חזרה הנפיחות וזה נראה לבנבן. הגולה מורגשת וניידת ויש לציין שלפני שהיא התנפחה שוב היה ממש בסמוך לה פצעון שבא ועבר תוך יומיים. אני ממש לחוצה כי בפעם הראשונה ייחסתי את הנפיחות לנשיכה אבל עכשיו שוב התנפחה הבלוטה הזו ולא ננשכתי. מה זה יכול להיות?? אני ממש דואגת ממשהו חמור והתורים לפה ולסת ארוכים כאורך הגלות :(. מודה מראש על כל עזרה!

04/01/2018 | 11:12 | מאת: ד"ר הילה קליין

ככול הנראה מדובר בפגיעה בבלוטת רוק קטנה בשפה . תופעה המכונה mucocele ניתן לטפל בה עי הוצאתה בהליך כירורגי פשוט ביותר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות