פה פעור

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/05/2005 | 16:46 | מאת: אורי

שלום אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל אני מקווה שתוכל לעזור לי... אני סיימתי טיפול אורתודנטי עם תוצאות יפות מאוד אבל הפה שלי פעור כל הזמן.... השפתיים רחוקות מאוד אחת מהשנייה ואני לא יודע מה לעשות... זה מצב מאוד לא נעים.... אמרו לי שיש כמה פתרונות: א. ניתוח להארכת שפתיים או משהו כזה... מה זה הניתוח הזה?? לאיזה סוג רופא צריך לפנות בשביל לבצע את הניתוח הזה אם הוא קיים? ראית אולי פעם תוצאות של ניתוח מהסוג הזה? ב. אמרו לי שתרגילים בסגירת פה יכולים לעזור וצריך ללכת למישהו שיכול לתת לי תרגילים כאלה... בנוסף לזה - אני גם סובל מיובש פה שהסיבה אליו לא ברורה - אני מקפיד מאוד על היגיינת פה... האם זה יכול להיות מהקיבועים בשיניים או מזה שהפה שלי פעור ככה? מה ניתן לעשות? אודה לך מאוד מאוד אם תוכל לתת לי תשובות גם אם זה ברמה של למי לפנות שאולי כן יוכל לעזור לי כי אני ממש אובד עצות בעניין............ תודה מראש

29/05/2005 | 10:02 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאורי בעיה של אי יכולת לסגור את השפתיים לא בהכרח נובעת משפתיים קצרות אלא במרבית המקרים מלסת עליונה עם מימד אנכי ארוך. כדאי להתייעץ במחלקה לכירורגית פה ולסת בה נמצא גם אורטודנט ולאתר את מקור הבעיה ועל פי כך לטפל. ייתכן ויש צורך בניתוך לקיצור הלסת העליונה ולא השפה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות