אבקש תשובה מפורטת מובנת ל us צווארי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/06/2017 | 12:30 | מאת: אבקש תשובה מפורטת מובנת ל us צווארי

שלום רב דוקטור הילה אתמול קיבלתי תשובה, בנוגע לבדיקת us צווארי קרוטיס. תשובה- ימין ושמאל לא נמצאו רבדים טרשתים והפרעות המודינמיות בעורקי התרדמה ועורקי הורטברלים. לא הבנתי כלום מתשובה הזו דוקטור. מה עם הצוואר? גרון ובלוטת התריס? ריאות? דלקת אן חסימה או בעיה כלשהי איפהשהו? מה עם זרימת דם? פעילות של צוואר גרון בלוטת התריס וריאות? מודה לך מראש עבור תגובתך המפורטת ומובנת דוקטור.

18/06/2017 | 07:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

ה US שביצעת הינו מכוון לעורקי התרדמה בצוואר ( הקרוטיד) ומטרתו לבדוק האם אין פלאקים משקעים בעורקי הצוואר העשויים לחסום אותן. עפ התשובה אין חסימה בעורקים האלו . US כזה לא נותן תשובה לגבי בלוטת התריס או איברים אחרים בצוואר ובוודאי שלא לריאות. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות