פטריה בלשון והקשר לחוש הטעם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/05/2005 | 16:39 | מאת: נועה

דוקטור שלום, לפני כחודשיים החלו לי בעיות בחוש הטעם לאחר שהייתי חולה כשבועיים. חוש הטעם הולך ובא מאז מחלתי ורופא א.א.ג. טוען שיש לי פטריה בבסיס הלשון (הוא ראה חיפוי לבן), כמובן שתיכף ומיד הלכתי לקופ"ח ולקחו לי תרבית מהלשון. האם יכול להיות שפטריה בלשון תעוות את חוש הטעם? בכל שעות היממה אני יכולה להבדיל בין הטעמים הבסיסיים (מתוק, חמוץ,מר ומלוח) אך רק מדי פעם חוזר חוש הטעם במלוא הדרו (לפעמים שעה ביום, לפעמים מס' דק' ביום-משתנה). אודה לתשובתך. בברכה, נועה.

29/05/2005 | 09:10 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לנועה פטריה ו/ או חיפוי לבן על הלשון שמקורו בשאריות חיידקים ומזון יכולים לגרום לטעם לוואי או שינוי בטעם. מומלץ על הברשה של הלשון במברשת המיועדת לכך. במידה ובמשטח מתגלה פטריה יש לטפל בהתאם בברכה ד"ר מיכה פלד

16/11/2005 | 00:22 | מאת: וסים

אני סובל מפטריה בלשון כבר יותר מחמש שנים , נסיתי את כל הטרופות וזה לא עזר, עשיתי בדיקת HIV והתוצאה יצאה שלילית, אני מבקש את עזרתכם לפתירת הבעיה הנל כי זה כבר בלתי נסבל. תודה וסים.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות