כאבים במפרק הלסת ולשון שורפת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/05/2017 | 19:17 | מאת: מיכל

שלום, בת 32. אני כבר 5 שנים סובלת מכאבים במפרק הלסת בצד שמאל. בעבר הכאבים היו קשים יותר והקרינו לפנים. ברגע שהתחלתי לישון עם סד לילה הכאבים פחתו. לאחרונה יש לעיתים קרובות יותר כאבים במפרק שמקרינים למצח. אני חוששת שהסד כבר נשחק נהיה רפוי עם השנים ולכן הכאבים מופיעים יותר. בנוסף, בשבוע האחרון יש לי תחושת צריבה בלשון, בעיקר בצד שבו יש לי כאבים בלסת. לאורך כל היום אני מרגישה תחושת שריפה בלשון, תחושה כמו של כוויה. עוצמת השריפה משתנה לאורך היום. בבוקר היא קלה יותר ולקראת הערב מחמירה. לפעמים העוצמה קבועה לאורך כל היום. תחושת השריפה היא בעיקר בצד שמאל, אך לעיתים גם במרכז הלשון.כמו כן יש לי הרגשה בפה כמו של קרירות כזו. בנוסף, חוש הטעם שלי נפגע, והטעם בפה נחלש לי. מה גם שמייד לאחר האכילה איני מרגישה טעם של אוכל שנשאר בפה, רק קרירות מוזרה כזו. השאלה שלי האם התופעה הזו של שריפה בלשון וירידה בחוש טעם יכולה להיות קשורה לבעיה שיש לי המפרק הלסת?

06/06/2017 | 00:04 | מאת: ד"ר הילה קליין

כאבים במפרק כמו כן תחושה של פה שורף / צריבה בלשון. עשויים להיות קשורים בעליה במתח נפשי / חרדות. זה הקשר היחיד בינהם בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות