2 בלוטות נפוחות באזור הצוואר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/02/2017 | 19:51 | מאת: סתיו

שלום, לפני כשלושה שבועות חש בעלי בכאב באזור שבין הלחי לאוזן ימין. במגע עדין חש כי התגלתה גולה נפוחה באזור. לאחר נספר ימים התגבר הכאב והתנפחה הגולה. לאחר התייעצות עם רופא משפחה זה נתן אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 875 מג- למשך 5 ימים. ממש בסוף נטילת התרופה חל שיפור קטן בגודל הגולה אומנם במהלך השבוע בו נטל את התרופה החל לסבול מכאבי ראש. כעבור מספר ימים שמנו לב כי הגולה הנל חזרה לגדול ויתרה מכך החלה להופיע גולה נוספת בצוואר ממש מתחת לקו הלסת. בפניה נוספת לרופאה הפנתה לאולטרסאונד ולרופא מומחה באף אוזן גרון. בתוצאות בדיקת האולטרסאונד נכתב: "פרוטיס ימין הודגמו שני מוקדים בעלי מרקם בלתי אחיד בעלי מרקם היפואקי בלתי אחיד בגודל כך וכך..... הממצאים שהודגמו ללא זרימת דם בתוכן או סביבם טיבם אינו ברור.ללא בלוטות לימפה מוגדלות לאורך הצוואר". היום, כשלושה שבועות לאחר התחלת המאורעות חלה החמרה משמעותית טהחלה נפיחות אזורית עד כדי כמעט חיבור בין שני מוקדי הגולות תוך יממה אחת. חשוב להגיד כי בעלי מתלונן על כאב בתנועת הצואר וכן רגישות למגע באזור. האם הדבר דורש טיפול ללא דיחוי? אנו מודאגים מאוד

21/02/2017 | 11:28 | מאת: ד"ר הילה קליין

כן בהחלט. מומלץ לפנות לאאג או מומחה פה ולסת המתמחים בטיפול בבלוטות הרוק. האם לא קיבלתם הנחיות להמשך טיפול מאאג שנבדקתם אצלו? הממצאים יכולים להתאים למוקד זיהומי או גידולי . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

21/02/2017 | 11:37 | מאת: סתיו

שלום קיבלנו המלצה מאאג לבצע ביופסיה וניתן מרשם לאנטיביוטיקה מסוג זינט אומנם חל שיפור אך הממצא לא נעלם האם ניתן לשלול שמדובר בממצא גידולי טרם קבלת תוצאות הביופסיה? אם כן כיצד?

21/02/2017 | 11:42 | מאת: ד"ר הילה קליין

ניתן לבצע ניקור מהבלוטות - FNA . שהוא בדכ מהיר מהמתנה לניתוח וביופסיה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות