עצם לחי ואסימטריה לאחר טראומה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/01/2017 | 18:54 | מאת: דני

נפגעתי בעבר בלחי, עצם לחי ימין גבוהה מלחי שמאל. אני לא זוכר באיזה צד זה היה, האם אפשר לזהות האם לחי ימין נדחקה למעלה או לחי שמאל נחתה? בדר"כ איפה שיותר נמוך שם החבלה, לא?

29/01/2017 | 06:05 | מאת: ד"ר הילה קליין

א סמטריה בעקבות טראומה לעצמות הלחי שלא טופלו. בד"כ מדובר בשקיעה של הלחי הפגועה שנדחקת אחורה ולמרכז. מומלץ לבצע CT של עצמות הפנים וארובות עיניים ולהתייעץ עם כירורג/ית פה ולסת העוסקים בטראומה של הפנים. ניתן להחזיר את העצם למקומה בניתוח או שחזור עי שתלי פנים בהתאמה אישית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות