בעיות חניכיים עקב השתלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/05/2005 | 13:23 | מאת: יפה ב.

לאחר השתלת שיניים ,ארבע קדמיות תחתונןת,התברר לי שיש ירידה גדולה בעצם החניכיים.הושתלו לי שיניים תחתונות מאד ארוכות עקב כך. האם תתכן נסיגת עצם נוספת לאחר ההשתלה.האם עלי לטפל בתופעה האם יש קשר בין השתלה לבין אוסטיאופורוזיס.

16/05/2005 | 12:44 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליפה שלום, ספיגת עצם קלה בעקבות השתלה דנטלית הינה תופעה מוכרת וידועה ולרוב אינה משפיעה על תפקוד השתלים בהמשך. יחד עם זאת, במידה ויש חשש לבעיה מומלץ לפנות לרופא השיניים המטפל וצורך המשך מעקב קליני ורנטגני. לא נמצא קשר ישיר בין אוסיטאופורוזיס לבין אובדן עצם בלסתות ולסיכויי ההצלחה של שתלים דנטליים. בברכה, ד"ר מיכה פלד

17/05/2005 | 14:03 | מאת: יפה ב.

תודה לד"ר מיכה פלד על תשובתך. אבקש לדעת גם אם נסיגת חניכיים עלולה להמשיך ולהתפתח גם לאחר טיפול ההשתלה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות