ניתוח לסת עליונה.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/05/2005 | 22:51 | מאת: ענת.

שלום דר האם אפשר לקבל הסבר על ניתוח לסת עליונה שבולטת,כיצד זה מתבצע מה הסיכונים ? ומה קורה עם השפה העליונה אחרי שמזזים את הלסת פנימה ?מה קורה לעור באיזור? והאם יכול להיות שכתוצאה מניתוח זה האף קצת עולה למעלה? ומה זמן ההחלמה?וכן עם מה נשארים בפה אחרי הניתוח ,חוטים?ברזלים? ענת.

08/05/2005 | 19:10 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לענת בניתוח אורתוגנטי לתיקון עמדת הלסת העליונה ( במידה והבנתי נכון מדובר בהכנסה של הלסת כלפי מעלה, אם לא צייני זאת ) בעצם מנתקים את הלסת ומחברים אותה מחדש בעמדה הרצויה לאחר הסרת הגובה המיותר. בניתוח כזה בד"כ יש השפעה על הרקמות הרכות כמו הרמה של טיפ האף , ניתן גם לתקן סטיה של האף, וקיצור של השפה העליונה בד"כ ישנו המשך של הטיפול האורתודונטי לאחר הניתוח. יש מקרים בהם אחר הניתוח הפה סגור לתקופה מסוימת וזה תלוי במנתח ובניתוח עצמו ( לסת אחת או שתיים) שאלי את הרופא המנתח בברכה, ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות