אפיסקטומי או עקירות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/04/2005 | 19:59 | מאת: איילת

אני נמצאת בסוף טיפול כאשר כל בשיניים העלינות עברו טיפולי שורש כהכנה לכתרים (גשר) חמש שיניים קדמיות עם דלקת על השורש וזקוקות לטיפול אפיסקטומי הרופאה אמרה שאין אחריות שהדלקת לא תחזור לכן היא ממליצה לעקור את השיניים האלו ועשות גשר ושאני צעירה ואין סיבה לחשש של נסיגת חניכיים בשנים הקרובות יש בתוכי פחד נוראי לאבד חמש שיניים קידמיות האם באמת כידאי לעקור ולא לקחת סיכון?? מה אחוזי ההצלחה?? (עברתי אפיסקטומי אחד ובאמת הדלקת חזרה) אוד לתשובתך

26/04/2005 | 11:03 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאיילת שלום ברפואה לעולם אין מאה אחוזי הצלחה וכמובן ששן שעברה כבר טיפול שורש וכעת יש צורך לבצע אפיסקטומי הפרוגנוזה שלה פחות טובה משן בריאה. עם זאת גם אם השן תחזיק רק עוד כמה שנים כדאי לנסות לשמר אותה. במיוחד בגיל צעיר. גם גשר בשיניים קדמיות לא יחזיק לעד. עצתי לך לפנות למומחה לטיפולי שורש להעריך את איכות הטיפול כמו כן במידת הצורך לבצע אפיסקטומי אצל מומחה. במידה ואין מנוס מעקירה הרי שכדאי לשקול שתלים באזור קדמי מאשר גשר נרחב. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות