קשר לימפה תוך פרוטידי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/04/2005 | 13:53 | מאת: רונן

שלום, מזה כ-15 שנה סובל מבלוטת פרוטיד שמאלית מוגדלת הגורמת בעיקר לפגם אסתטי. בניקור שעשיתי לאחרונה נמצאו ממצאים המתאימים לקשר לימפה תגובתי תוך פרוטידי. באולטראסאונד אחרון אובחן תהליך בערך 25/15 ממ שאם הבנתי נכון אז למעשה מדובר בבלוטת לימפה מוגדלת ? יש לציין כי השינוי בגדילה הוא איטי במשך השנים. האם ממולץ ניתוח למרות שאין הצדקה רפואית ? מה הסיכונים ? (צלקת, עצב הפנים....) אולי יש טיפול תרופתי דרסטי להקטנת הבלוטה ? אני די אובד עצות. תודה מראש רונן

16/05/2005 | 12:50 | מאת: ד"ר מיכה פלד

רונן שלום, בלוטת לימפה תגובתית אינה מחייבת כל טיפול, מלבד אם קיימת הפרעה אסתטית. יחד עם זאת, יש לזכור כי אבחנה הנובעת מניקור אינה מדוייקת תמיד ב- 100%, ובכל מקרה של חשד לשינוי גודל, מרקם וכו' יש לבצע המשך בירור. מעקב צמוד ע"י הרופא המטפל הינו הכרחי. בברכה, ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות