ניתוח ציסטה בלסת ימנית עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/04/2005 | 20:00 | מאת: משה

בצילום פנורמה וצילום סי-טי התגלתה ציסטה [10 ס"מ ] בלסת עליונה צד ימין כאשר שיניים 16-23 נגועות לאחר בדיקת הצילומיים נאמר לי שאני צריך לעבור ניתוח להוצאת הציסטה אך לפני הניתוח אני צריך לעבור 8 טיפולי שורש בשיניים הנ"ל על מנת לחתוך את העצבים של השיניים הנ"ל ורק אח"כ לעבור את הניתוח . שאלתי היא: האם יש אפשרות לעבור את הניתוח ללא טיפולי שורש מקדימים שאותם ניתן יהייה לבצע לאחר הניתוח ? ושאלה נוספת מדוע צריך בכלל לבצע טיפולי שורש לצורך הניתוח? תודה על התייחסותכם

11/04/2005 | 17:04 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למשה כאשר ישנו תהליך ציסטי זיהומי ממקור של שיניים אין זה מספיק להוציא את הציסטה עצמה אלא צריך לסלק את מקור הזיהום שהוא במקרה הזה רקמה דלקתית שבשורשי השיניים וזה מתבצע על ידי טיפולי שורש. במידה ולא יבוצעו ישנו סיכוי טוב שהתהליך הדלקתי יחזור והמקום לא יתרפא. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות