פיענוח סי.טי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/04/2012 | 11:17 | מאת: עומרי

בוצע סיטי כף יד בתאריך 26/3/12 וכך כתוב:ידוע על ממצא ליטי אקספנסילי בעצם MTC 1 .בעצם מטקרפלית 1 הודגם ממצא ליטי אקספנסילי מרכזי מוגבל היטב ,גורם לסקלופינג אנדוסטאלי והידקקות של קורטקס,מכיל הסתיידויות בתוך מטריקס,ללא הדגמת שבר .ללא מעורבות מיפרקים .ללא תגובה פריאוסטלית,ללא תוספת ריקמה רכה מסביב עד כמה שניתן לדון בבדיקה ללא הזרקה.תהליך בעצם מטקרפלי 1 בעל מראה רנטגני לא אגרסיבי עם אבחנה מבדלת של chondromixoid fibroma 'enchondroma סבירות של תהליך ממאיר מסוג כונדרוסרקומה נמוכה.הנבדקת אישה בריאה כבת 31.מה פרוש האבחנה והאם יש צורך בניתוח מיידי .נאמר לנו כי מדובר בציסטה שאינה ממאירה .

18/04/2012 | 06:39 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

תחיאורך מתאים לתהליך גידולי כלשהוא. כנראה שפיר. פני עם צילומי הרנטגן והסיטי לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בהתאם לאיבחון - יוצע לך הטיפול המתאים - מעקב-ביופסיה וכוד'. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד