קרע בגיד באצבע האמצעית ביד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

10/05/2010 | 03:31 | מאת: ליאור

לפני שבועיים נחתכתי באצבע אמצעית ביד ימין קצת לפני המפרק האחרון שלה , כאשר ניסיתי לחבוש את האצבע כנראה מתחתי אותה יותר מידי והגיד נקרע מה שגרם לה להיות נפולה למטה ,שאלתי היא: האם חייב בניתוח כדי לתקן את זה (או שאפשר לקבע אותה והגיד יתאחה עם הזמן ) ? ואם כן זה מחייב הרדמה מלאה?

13/05/2010 | 07:07 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

משאלתך ניתן להבין כי מדובר בקרע של הגיד המיישר את האצבע. בהתאם למיקום החתך ואופיו - ייקבע סוג הטיפול (ניתוח או שימוש בסד יעודי) וסוג ההרדמה (כללית-איזורית-מקומית). בברכה ובהצלחה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד