CRPS

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/04/2008 | 11:39 | מאת: עופר

שלום לך דר' וחג שמח אני לאחר פציעה קשה בידי ואובחן CRPS שאלתי היא: 1)האם אבחנה של אי סדירות זרימת דם בעצמות הקרפליות עם סמני היפראמיה אופייניים לשלבי התפתחות תסמונת RSD\CRPS ? 2) כתוצאה משבר דיסטל רדיוס ( COLLES ) ואופי הגיבוס התפתחה דביאציה אולנרית שגרמה לכוויצה (קונטרקטורה),האם תסמונת RSD\CRPS יכולה להיות מושפעת מאותה דביאציה - קונטרקטורה ? תודה לך על התיחסותך ושוב חג שמח והרבה בריאות. ב.ד עופר

25/04/2008 | 10:15 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

אבחנה היא של CRPS היא בעיקרה קלינית, לפי ממצאי בדיקה אופיניים. שינויים גרמיים או מפרקיים אינם מופיעים בשלבים ראשוניים אלא מאוחרים יותר. תיאורך לגבי זרימת הדם יכולה להתאים לאבחנה, אך לא בהכרח. ייתכן שמנח שורש כף היד תרם את חלקו, אך בדאי הוא לא האחראי ל- CRPS. פנה לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד