פורום בחסות
הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

CRPS

דיון מתוך פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • CRPS

    עופר
    CRPS
    מחבר: עופר
    תאריך: 24/04/2008
    שעה: 11:39
    שלום לך דר' וחג שמח
    אני לאחר פציעה קשה בידי ואובחן CRPS
    שאלתי היא:
    1)האם אבחנה של אי סדירות זרימת דם בעצמות הקרפליות עם סמני היפראמיה אופייניים לשלבי התפתחות תסמונת RSD\CRPS ?
    2) כתוצאה משבר דיסטל רדיוס ( COLLES ) ואופי הגיבוס התפתחה דביאציה אולנרית שגרמה לכוויצה (קונטרקטורה),האם תסמונת RSD\CRPS יכולה להיות מושפעת מאותה דביאציה - קונטרקטורה ?
    תודה לך על התיחסותך ושוב חג שמח והרבה בריאות.
    ב.ד עופר
    הוסף תגובה
    • RE: CRPS
      ד"ר יעקב פעילן
      RE: CRPS
      מחבר: ד"ר יעקב פעילן
      תאריך: 25/04/2008
      שעה: 10:15
      אבחנה היא של CRPS היא בעיקרה קלינית, לפי ממצאי בדיקה אופיניים.
      שינויים גרמיים או מפרקיים אינם מופיעים בשלבים ראשוניים אלא מאוחרים יותר.
      תיאורך לגבי זרימת הדם יכולה להתאים לאבחנה, אך לא בהכרח.
      ייתכן שמנח שורש כף היד תרם את חלקו, אך בדאי הוא לא האחראי ל- CRPS.
      פנה לבדיקה ואיבחון לרופא מומחה בכירורגית יד.
      בברכה,
      ד"ר יעקב פעילן

      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום אורתופדיה - כירורגיה של היד

עבור לפורום >>