גרנלומה - אנגיומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/02/2008 | 01:15 | מאת: דן

שלום ד"ר יקר מזה כמה שבועות שאני סובל מפיצעון לא ברור באיזור שתחת הציפורן באצבע יד שמאל. זה התחיל מנפיחות אדמדמה קטנה עם נקודה קטנה שבכל פעם שקיבלתי שפשוף או מכה יצא משם דם ללא הפסקה, ובימים האחרונים זה גדל ונהפך למשהו בולט וחלק נפתח כאשר יוצא פחות דם ולפעמים יוצא נוזל (כנראה מוגלתי). הייתי שלשום אצל כירורג פלסטי, והוא נתן לי הפניה דחופה למרפאת כף יד : סיבת ההפניה : לכריתה בבית חולים, נא בדחיפות !!!!!!!!!!! אבחנה : m,p. granuloma pyogenicum . נא לקבל את הפציינט דחוף. עם זה הלכתי היום לרופא כף יד בקופ"ח, ואמר שמדובר באנגיומה (גידול בכלי דם)וצריך כריתה עם חשיפה של כלי הדם וכו'. רציתי לשאול בבקשה במה מדובר אם כן, והאם2 חוות הדעת נכונות ? כמו כן מה המשמעות של גידול בכלי דם ? ממה זה נובע ? והאם יש מקום לחשוש שהוא קיים בעוד מקומות ? והאם הזיהום שהתפתח לא פוגע במערכת הדם כאשר יש כלי דם פתוח ? והאם במקרה שכזה לוקחים ביופסיה לבדיקה ? אודה לך מאוד על תשובתך דן

14/02/2008 | 07:43 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

המגניומה ינה גידול שפיר של כלי הדם. הטיפול בד"כ ניתוחי - כריתתו ושליחתו לבדיקה פתולוגית. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

22/02/2008 | 01:32 | מאת: דן

שלום ד"ר ראשית תודה על תשובתך הקודמת. ביום שני האחרון עברתי כריתה של האנגיומה+גרנולומה באצבע, הרופא חבש את האצבע ואמר שבעוד עשרה ימים אבוא לביקורת והחלפת החבישה. רציתי לשאול האם זו הפרצודורה ? האם אין חשש מהתפתחות זיהום או מהידבקות החבישה לפצע במשך 10 ימים ? אודה לך על תגובתך.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד