גנגליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/04/2004 | 08:34 | מאת: לינדה

בוקר טוב כחודשיים בערך יש לי מעין גולה בשורש כף היד ונשלחתי לאולטרא סאונד וזה מה שנרשם: במשטח וולרי של יד ימין הודגם נגע ציסטי בצורת שעון חול, מידותיו1.5*0.5*1.0ס"מ (האם זה גדול) יתכן ומדובר ב? SYNOVIAL CYST ?GANGLION CYST ציסטה מסוג אחר? נבדקתי אצל אורטופד והוא אמר שבינתיים אפשר להשאיר את זה כך ורק אם זה גדל או שביד מתחילה תחושה של נמלים אז לבוא שוב כי ייתכן ותהייה פגיעה בעצב. האם כדאי לחכות עם זה ? ומה קורה במקרה של אותה תחושת נמלים? האם זה מסוכן? כי למען האמת היד כואבת לי מהכתף עד קצות האצבעות וכשאני מבצעת פעולה כלשהי עם היד (אני ימנית) אני "מתה" מכאבים. תודה מראש וסליחה על אורך הנושא

03/04/2004 | 13:05 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

אנא עייני בתשובותי הקודמות לעניין הגנגליון. לעניין הציסטה הסינוביאלית, אין דחיפות בהוצאתה (אלא אם הינך סובלת מדלקת מפרקית רוימטואידית בה קיים חשש לקרע של גידים). אם קיימת תופעה של נימול - קיים לחץ על העצב. כדאי לבצע בדיקת EMG. במידה והבדיקה הקלינית וה- EMGחיובייים - אין מנוס מניתוח. בינתיים את יכולה להיעזר בתומך לשורש כף היד. בברכה, ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד