כאבים כמעט שנתיים בשורשי כפות ידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/12/2020 | 12:02 | מאת: דודו

שלום רב אני כמעט שנתיים עם כאבים נוראיים ביד דומיננטית ימין ובהגבלה בתנועות . עברתי ניתוח cts ו de cravin בו זמנית ולא עזר לי .. לוקחת נוגדי דלקת כמעט שנה ולא עוזר ב ct שורש כף יד ימין לפני שנה נראתה ציסטה מעוגלת גדולה בסקפואיד וציסטות מפושטות בשורש כף יד . ב ct שתי ידיים לפני חודש נראו ארוזיות בשתי הידיים. מיפוי עצמות שעשיתי לפני חודש עקב הכאבים בידיים הנה הממצאים: קליטה פתולוגית מוקדית בסקפואיד מימין קיימות קליטות מוגברות בשורשי כפות ידיים,בחלקו הדיסטלי של מטה קרפל מספר 3 כף יד מימין ,המפרק טיהיו טלרי מדיאלי מימין ,בפטלות. הממצא בסקפואיד מימין מתאים לשבר או תהליך אחר. שאר הממצאים בציפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים וארטיריטם. האם יכול להיות שלקחתי במחלת קינבוק?? כי בעצמות בסקפואיד יש נמקים כבר וציסטות מפושטות בשורש כף היד.??

דודו שלום, קינבוק הינה מלה של הלונטום ולא של הסקפואיד ולכן ממצאי הCT והמיפוי לא תומכים בכך. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד