קריעת רצועה בשורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/11/2020 | 09:28 | מאת: תומר

שלום אחרי הפעלת כוח כלפי מעלה עם הידיים שמעתי נקישה בכך יד שמאל וכאבים ונפיחות לאחר מכן. בצילום נצפה רווח של 0.6 ס״מ בין עצם הסירה ללונט. האם בהכרח זה אומר שהיא נקרעה ושצריך ניתוח? ייתכן שרק נמתחה? מה הסיבוכים האפשריים בניתוח כזה והאם יש סיכוי שאי פעם היד לחזור לקדמותה באופן מלא? צילום מצורף.

תומר שלום, המרווח בין עצם הסירה ללונט משתנה בין אחד לשני והדבר הנכון לעשות הוא צילום של היד השניה להשוואה. כמו כן, הבדיקה שתאשרר באופן מדוייק יותר האם מדובר רק במתיחה או בקרע היא MRI שאני ממליץ לך לעשות. אם אכן מדובר בקרע - באופן חד משמעי הספרות הרפואית ממליצה על ניתוח באופן דחוף יחסית (תוך חודש-חודש וחצי מהפציעה) מאחר ובלי ניתוח עם השנים תיווצר שחיקה של הסחוס בשורש כף היד - שמשמעו כאב ומגבלה בטווחי תנועה. בברכה, ד"ר יהודה

29/11/2020 | 09:34 | מאת: תומר

תודה על תשובתך. האם במקרה של מתיחה או חבלה שהיא לא קרע מלא הטיפול הוא גם ניתוח? במידה ולא מה הטיפול?

קרע חלקי / מתיחה הינם תחום אפור ויש כאלו שימליצו ניתוח וכאלו שלא - הספרות הרופאית, אינה חד משמעית בעניין זה. לרוב ממליצים על נסיון בטיפול שמרני עם פזיותפריה וסד ואם עדיין המטופל אינו חש שיפור, אז לגשת לארטרוסקופיה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד