פיעוח צילום רנטגן מרפק יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/11/2020 | 15:08 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בתאריך 22.09.20 בצאתי מהעבודה לבית הרגשתי סחרחורת ונפלתי וכתוצאה מהנפילה נחבלתי ביד ימין. בצילום רנטגן שבוצע במיון אובחן שבר בראש הרדיוס במפרק יד ימין. יש לציין שאני עדיין חווה כאבים במרפק יד ימין. היום בוצע צילום רנטגן במרפק יד ימין. להלן הממצאים: הודגם עיוות ראש הרדיוס עקב שבר בעבר. ללא עדות לתהליך ליטי או בלסטי בעצמות. המפרקים המרווחים שמורים. שאלתי היא: 1. מהו עיוות ראש הרדיוס? 2. האם הדבר מצריך התערבות כירורגית או טיפול שמרני?. 3. תוך כמה זמן אמור ראש הרדיוס לחזור ומצב לקדמותו? בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, עיוות ראש הרדיוס הינו כתוצאה מהשבר, מאחר ועברו כבר חודשיים השבר הינו מחובר והעיוות לא ייעלם. עם זאת, לא בכל עיוות יש צורך לטפל. לשם כך יש לפנות לבדיקה אצל מומחה לכירורגיה של היד/מרפק ולראות מה המגבלה בתפקוד ומה הממצא בצילום. ייתכן כי תצטרכי לעבור סיטי על מנת להעמיק את הבירור. בכל קמרה, כאבים חודשיים אחרי שבר הינם צפויים ורוב האנשים מסתדרים עם פיזיותרפיה ללא צורך בניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד