חוסר תחושה בזרוע, בחלקה העליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/10/2020 | 00:01 | מאת: גבי

שלום רב! אני בן 23, ומאז התיכון (גיל 16-17) אני זוכר שהייתה לי מעט חוסר תחושה/קהות באמה(בחלק העליון של הזרוע). מאז שהייתי ילד יצא לי להשתמש הרבה במחשב(משחקים, למידה וכו). בתקופה האחרונה יצא שכל הלימודים שלי בגלל הקורונה עברו למחשב ובאופן כללי לאור התקופה השתמשתי הרבה יותר ביחס לתקופות אחרות, בנוסף גם לשימוש בקונסולה (אקסבוקס). שמתי לב שהקהות הזו קצת התגברה ביחס לפעם ואני חושב שזה מושפע מהשימוש התכוף יותר במחשב ובקונסולה. בנוסף היו כמה ימים בודדים שהיו מעט עקצוצים באגודל ובאצבע אך הם עברו. כמובן שברגע שהבחנתי בכך, הפחתתי משמעותית את השימוש במחשב ובקונסולה. אציין שאני בכושר ועושה ריצות, משתדל לאכול בריא ולהקפיד על תפריט מאוזן בלי יותר מדי אוכל לא בריא. בנוסף, אציין שבגיל 18 לפני הצבא עברתי בדיקת EMG שיצאה תקינה והאורתופד קבע שהכל תקין. במהלך השירות הצבאי(כלוחם) הדבר לא הפריע לי, וגם עכשיו בחיי היום יום זה לא מפריע מדי. קבעתי תור למומחה כף יד לעוד חודש, אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת והמלצות במידת האפשר. תודה רבה!

גבי שלום, הסיפור שלך (כאבים המופיעים לאחר עבודה ממושכת מול מחשב, כאב עמום, עקצוצים...) מרמזים על לחץ עצבי תלוי תנוחה. העצבים לגפה יוצאים מעוד השדרה הצווארי ומתמשכים לאורך הגפה. השאלה היא תמיד היכן מקור הלחץ ולא תמיד קל לקבוע את זה. גם בדיקות העזר כגון EMG לא תמיד יכולות למצוא את הבעיה. עם זאת, מאחר והסימפטומים התגברו, ייתכן ויש מקום לחזור על הבדיקה. מציע לך להמתין בסבלנות לבדיקה אצל המומחה על מנת להחליט על המשך הבירור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד