לחץ ביד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/10/2020 | 23:36 | מאת: אני

כבר תקופה שיש לי מעין לחץ ביד ימין, שבא לידי ביטוי שאני בשכיבה - קושי להשאיר את היד באותו מקום וצורך להזיז אותה. זה קורה בדכ בלילה לפני שינה וכשאני מתעורר הלחץ נעלם. הלחץ הוא ביד שבה אני מרבה להחזיק את הפלאפון שלי (הוא די גדול) בצורת הנפה כלפי מעלה, ועוד החזקת דברים נוספים, אך אינני יודע אם יש קשר. רק יכול לומר שבימים שאני פחות מרים דברים ביד ימין הלחץ נחלש. מה זה יכל להיות?

שלום, התחושות שאתה מרגיש בגפה יכולות להיות ממספר מקורות: - לכידה עצבית (כליאה של אחלד העצבים שמספקים את היד), לרוב מלווה בנימול/רידמות. - כאב שרירי (עקב מאמץ/עומס) - דלקות בגידים (לרוב עקב פעולות פרטטיביות או שימוש לא נכון בידיים, כגון מנח לא נכון בעבודה מול מחשב). רק מעצם תחושת "לחץ" קצת קשה להגיד לאיזו קבוצה משתייך מקור הבעיה שלך. ממלית לגשת להיבדק על מנת להבדיל בין האפשרויות השונות. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד