שבר בראש הרדיוס במרפק יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/10/2020 | 03:52 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בתאריך 22.09.20 יצאתי מהעבודה בדרכי לבי. חשתי פתאום סחרחורת ונפלתי על הידיים. כתוצאה מכך מחבלת ביד ימין ובשורש כף היד. האופנתי למיון ושם בוצע צילום רנטגן ליד ימין. להלן הממצאים: צילום רנטגן יד ימין: שבר בראש הרדיוס, MAISSON 1, עם ANTERIOR FAT PAD. שאלותיי הם: 1. מה המשמעות של שבר בראש הרדיוס, MAISSON 1, עם ANTERIOR FAT PAD? 2., האם שבר מסוג זה לא מצריך סיבוס? 3. תוך כמה זמן השבר מתאחד והמצב חוזר לקדמותו? 4. יש לציין למרות שאני נוטלת נוגדי כאב אני עדיין חווה כאבים חזקים ביד ימין. בברכה מרובה, רינה

רינה שלום, שבר MASON 1 הינו שבר פשוט, ללא תזוזה בין חלקי השבר. FAT PAD הינו סימן רנטגני לדימום במפרק, תופעה נורמלית לחלוטין במקרה של שבר. שבר מסוג זה לא מצריך גיבוס, אלא מנוחה למספר ימים (אפשר להיעזר במתלה) והפעלה הדרגתית של המרפק לאחר מכן. השבר מתחבר תוך 6 שבועות, אלך עד שטווח התנועה יחזור לקדמותו ללא כאב עשוי לארוך כ-3 חודשים. כאבים הינו תחושה סובייקטיבית ולכן כל אחד מרגיש זאת אחרת. הגיוני בהינתן שבר טרי שיהיו כאבים, אך עם הזמן תחול מגמת שיפור. אם לא, יש לגשת שוב לאורטופד להיבדק. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד