כאבים בבוקר באיגרוף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/09/2020 | 09:07 | מאת: דודי

שלום. ב31.7 נחבלתי ואבחנו אצלי שבר במסרק 5 בכף היד. הייתי עם גבס עד 6.9 שבצילום הראה שהשבר חובר ברובו. הייתי בפיזיוטרפיה 2 ביקורים ,תנועות האצבעות חזרו ברובם עם כאבים מינימליים באיגרוף. אך בבוקר שאני קם ומנסה לאגרף אני מרגיש קושי וכן כאבים שנמשכים עד שעה,ושוב חוזר לכאבים מינימליים. האם זה נורמלי אני כבר 3 שבועות לאחר הורדת הגבס.

דודי שלום, נורמלי לחלוטין. שבר וגיבוס מונעים מהמפרקים לנוע. במהלך תקופה זו נוצר קיצור של הרקמות וטווח התנועה מצטמצם. עם ההפעלה בפיזיותרפיה והזמן, הרקמות נמתחות והטווח חוזר. עשוי להימשך מספר שבועות עם מגמת שיפור.

01/10/2020 | 17:34 | מאת: דודי

תודה על תשובתך. מתי לדעתך אני יכול לחזור להתאמן ? שכיבות סמיכה,מתח וכדו'

אימון שאינו כרוך בעומס על כפות הידיים תוך 6 שבועות מהחבלה. שכיבות סמיכה ומתח הייתי מחכה חודש נוסף.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד