החלמה לאחר חבלה בעצם האמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/09/2020 | 15:10 | מאת: יגאל

לד"ר שלום עקב אירוע תאונתי קיבלתי חבלה חזקה מאוד באולנה. בתחילה היה חשש לשבר, אולם לבסוף לאחר צילום נקבע שלא הודגם שבר. כיום חודשיים לאחר האירוע אני עדיין חש בכאבים בתנועות מסויומות, בעיקר תנועות סיבוביות ותנועות של דחיפה בכח. כמו כן, אני עדיין חש במעין בליטה בעצם ורואה התנפחות/התקשות של הרקמות מעל הבליטה. האם הגיוני ותקין? מתי צפויים הכאבים, הבליטה והנפיחות להעלם? האם יש מה לעשות כדי לזרז את התהליך? תודה

יגאל שלום, כאבים ונפיחות לאחר חבלה עשויים להימשך גם זמן רב, תלוי בעיקר במנגנון והאנרגיה של החבלה. ממלית לפנות לפזיותרפיה על מנת להחיש את התהליך. כמו כן, מאחר ואתה עדיין כאוב יש לבצע צילום ביקורת נוסף על מנת לאשש את העובדה כי לא היה שבר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד