התכווצות עור בקצות האצבעות לאחר ניתוח כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/09/2020 | 00:38 | מאת: אביב

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח שחזור גידים ועצב בכף היד. הכל הלך בסדר עד ללפני שבוע שהתחלתי להרגיש התקדמות אחורה כאבים יותר חדים,כיפוף ויישור האצבעות נהיה קשה יותר.בנוסף לכך העור בקצות האצבעות נסוג (מן גומות) העור בקצוות מעט לבן מהרגיל ותחושת התכווצות כללית שאלתי היא מה זה יכול להיות ? תודה מראש על העזרה

אביב שלום, אתה מתאר תופעות נורמליות לאחר חתך של עצב בטווח הזמנים של חדוש לאחר ניתוח. עם הזמן בעצב יגדל והתחושות יחלפו, אך מדובר בריפוי איטי מאןד (חודשים) שאף פעם לא גיע למצב שלפני הפציעה. לגבי הנוקשות - יש לתרגל בפיזיותרפיה ובריפוי בעיסוק את טווחי תנועה של הגידים על פי הוראות הרופא המנתח.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד