פעילות אחרי שבר באולנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/08/2020 | 06:25 | מאת: אביתר

שלום רב לפני 3 שבועות שברתי את עצם האולנה. שבר ללא תזוזה. היד מקובעת בסד גבס. אני אמור להסיר את הסד ביום ראשון הקרוב. היד עדיין כואבת לי בתנועות מסוימות. האם אני יכול לחזור ולהתאמן בחד כושר במיידי בכפוף למגבלת הכאב? האם אני צריך לעבור טיפולי פיזיותרפיה? והאם אני יכול ביום ראשון פשוט להסיר את הסד לבד? תודה מראש על תשובותייך. שבת שלום

אביתר שלום, יש לגשת לאורטופד על מנת להוריד את הגבס ולבצע צילום ביקורת על מנת לראות כי העמדה של השבר נשמרה וכי לא חלה תזוזה. העובדה שאתה חש כאבים היא מאחשר ששבר באולנה מתחבר תוך 3 חודשים. לאחר שתיבדק ע"י האורטופד, סביר שתהיה מגבלה בטווחי התנועה ולכן דרוש לבצע פיזיותרפיה. חזרה לפעילות בחדר כושר אפשרית 4-5 חודשים לאחר השבר. כמובן שפעילות שאינה מערבת עומס על הידיים (ריצה, כח רגליים ...) אפשרית עוד קודםץ

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד