פאנוח אולטרסאונד דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/08/2020 | 09:35 | מאת: שרונה

עשיתי שבוע שעבר אולטרסאונד והתשובה היא שורש כף יד שמאל שינויים ניוונים במפרק בין סקאפויד וטרפזיום תפיחות קפסולת מפרק 1 CMCI

שרונה שלום, לא ברור לי מה השאלה ? מה האינדקיציה לביצוע ה-US ? מה מפריע לך ? כמה זמן ? איזה טיפולים עשית ? מה יש בבדיקה ? מה גילך, עיסוקך ....? הפענוח עצמו לא נותן שום מידע ללא הבנה מה מפריע מלטופל, מדוע פנה לרופא ? מדוע בוצע US ?

25/08/2020 | 13:46 | מאת: שרונה

אני לפני חודש עשיתי אולטרסאונד לשני הידיים אני עובדת מאפיה באריזת פיתות וכואב לי הכפות ידיים ופניתי לאורטופד. 19/6 כף ימין - תפליט קטן מסביב לגיד FPLבגובה MCP1 שינויים ניוונים קליםם במפרק ף יד שמאל - תפליט קטן מסביב לגיד בגובה MCP 1 קיבלתי זריקת ליד אבל לא עזר ועכשיו יד שמאל מאוד כואבת לי ולכן עשיתי שוב את האולטרסאונד אני בת 38 עובדת כ10 שנים מאפיה

25/08/2020 | 13:48 | מאת: שרונה

השאלה שלי מה אומר האולטרסאונד הראשון ששלחתי לך האם זה מצב שמצריך ניתוח או אפשר בלי אני מאוד חוששת אבל סובלת מאוד

ה-US מדגים שחיקה של הסחוס בבסיס האגודל. באישה בגילך מומלץ לא לנתח ולנסות כל טיפול אחר כולל סד, זריקה למפרק, ריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה. רק אם הטיפולים הנ"ל ייכשלו, אז יש מקום לשקול ניתוח

26/08/2020 | 11:09 | מאת: שרונה

בהמשך לתשובתך כבר קיבלתי זריקה ליד ועזר לי כמה ימים ושוב חזר הכאבים ביד ימין אני מאמינה שזה תוצאה של עבודה מאומצת וממושכת. מחר יש לי סי טי לידיים ומה עושים בניתוח? כמה זמן החלמה?

אני חושב שתחילה יש לבסס את האבחנה כי אכן מדובר בשחיקת הסחוס בבסיס האגודל. הסיטי אכן יוכל לאשש או להפריך זאת. עדיין, בשל גילך הצעיר, לא הייתי שוקל ניתוח בשלב זה.

26/08/2020 | 16:22 | מאת: שרונה

אבל אני רוצה אם אפשר הסבר על ניתוח כי אני כבר לא יכולה עם הכאבים האלו בקושי יכולה לתפקד איפה אפשר לקרוא על הניתוח? החלמה?

אני מסביר שוב: תחילה יש לבסס את האבחנה. רק לאחר מכן אפשר לדבר על אופציות טיפולית כולל משמעותיות של ניתוח (יש מסםפר אופציות, סיכונים וסיכויים). אני חושב שהמקום המתאים לכך הוא בשיחה עם רופא מנתח בתחום זה ולא מעל גלי האתר. בברכה,

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד