שבר צוואר מסרק 5 לא ישר לגמרי לאחר גבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/08/2020 | 21:10 | מאת: יורם

חוויתי שבר צוואר מסרק 5 עם אנגולציה פלמארית , החזירו לי את זה במיון למקום וגיבסו , הייתי 3 וחצי שבועות עם הגבס ובצילום שעשיתי לאחר שהורדתי את הגבס נראה שעדיין המקום לא ישר לגמרי אלא עדיין יש זווית קטנה (כלומר לא החזירו את זה למקום במאה אחוז) אני ספורטאי ומרים משקולות האם אוכל לחזור לתפקוד מלא למרות הזווית הקטנה ? האם הייתי צריך/אצטרך לבצע ניתוח ? תודה רבה

יורם שלום, שבר צואר מסרק 5 הינו שבר סלחני - כלומר התפקוד של היד לא נפגע (כולל פעילות מאומצת) גם בזוויות גדולות יחסית לשברים בעצמות אחרות. שנית, לפי הסיפור אני מבין שהשבר מחובר; תיקון הזווית שבצילום דורשת ניתוח בו מפרקים את השבר, מחזירים למקום ומקבעים מחדש ולאחר מכן תקופת שיקום - מה שישבית אותך מפעילות לכ-3 חודשים, במקרה הטוב יתקן את הצילום, עם תועלת מנימלית מבחינה תפקודית אם בכלל. ממליץ לחזור לפעילות בהדרגה (כמובן שיהיו כאבים בהתחלה כי ריפוי השבר טרם הסתיים במלואו) ולראות איך אתה מסתדר. מאחר ושהבר כבר מחובר, תמיד ניתן יהיה לחזור לאופציה הניתוחית שציינתי לעיל. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד