ליפומה במותן בדיקת US

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/06/2020 | 12:56 | מאת: ירון

שלום רב עקב גוש לא בולט תחת המותן שקיים כשנתיים והרופאים (כללי+אורתופד) מיששו בעבר וטענו לליפומה, החלטתי לבקש הפעם בדיקה. בבדיקת US נירשם: בשכבת שומן תת עורי גוש מוצק הטרוגני בעובי כ 1.5 ס"מ ואורך כ 4.5ס"מ. -יתכן ליפומה. האם אני יכול להיות רגוע? לבקש עוד בדיקות? הגוש לא גדל, לא כואב או מפריע. תודה מראש.

ירון שלום, מאחר והגוש נמצא כבר שנתיים, ללא שינוי בגודלו, ללא כאב וללא הפרעה בתפקוד, סביר כי מדובר בממצא שפיר לחלוטין שאינו דורש התייחסות למעט מעקב. מאידך, ה-US אינו חד משמעי לגבי מהות הגוש והעובדה כי הגוש הטרוגני (אינו אחיד במרקם/בתוכן שלו), מקשה לקבוע שמדובר בליפומה ולכן הפענוח מציין "ייתכן ליפומה". בדיקה יותר מדוייקת הינה MRI שיוכל להכריע בשאלה בסבירות מאוד גבוהה ואז תחליט אם להסירו או להשאירו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד