טיפול בכדור קספו 8...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

27/05/2020 | 09:03 | מאת: ס

שלום תוך כמה זמן מתחיל כדור קספו 8 להשפיע על דלקת? אני לוקחת כבר מספר ימים ואין אפילו התחלה של שיפור אני לוקחת שניים ביום לעשרה ימים, אחרי כמה ימים רצוי להפסיק את הטיפול אם אין שיפור? תודה

שלום, הדבר תלוי במחלות רקע וגיל וכן בהיקוף התהליך הדלקתי. בצעירים בריאים ניתן לקחת למשך זמן ממושך יותר (אפילו חודש). מבובגרים עם סיכון לפגיעה לכייתי או מחלת לב, רצוי להימנע מטיפול ממושך. אם אין הטבה לאחר מספר ימים, ניתן לשלב משככי כאבים נוספים על מנת להקל על הכאב. בברכה, ד"ר יהודה

27/05/2020 | 17:07 | מאת: ס

אבל משככי כאבים לא ישפרו את הדלקת. הדלקת נמשכת חצי שנה, אני בת 45 ובריאה, כמה ימים בערך עד שהכדור אמור להשפיע עכשיו כשיש לך נתונים? לקחתי עד עכשיו 7 כדורים זה היום הרביעי כבר מתוך 10 ימים שאני צריכה לקחת, שני כדורים ביום. חשבתי שאחרי 7 כדורים כבר ארגיש מעט שיפור.

דלקות כרוניות הינן קשות לטיפול, גם עם כדורים. יש לשלב תרופות להפחתת הכאב, פיזיותרפיה, מנוחה, סדים ... כשאלו לא עוזרים, לעיתים מצריך התערבות ניתוחית.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד