תוצאות emg ncp - ניתוח?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/04/2020 | 17:51 | מאת: נ

סובל משיתוק חצי כף יד זרת וקמיצה. היום לאחר חודש (כאשר אנע סובל מהסתמינים) עשיתי בדיקת emg, שמאבטחנת אצלי בעיה בתעלה הקובטילית ושלה באופן משמעותי (כך נרשם). יש לי תור לאורתפד כף היד, טיפולים מסויימים הם במשך חודש וחצי נמנעתי מהפעלת לחץ, משלב שינה עם מרפק ישר, וגםלא עובד. בכל אופן, דעתי היא שאין כרגע מה לעשות חוץ מניתוח, עבר כמעט חודש וחצי. ועוד 3 2 שבועות אצל הרופא. אני מעןניין לעבור את הניתוח, מאחר ושכמה חודשים של מנוחה לא פתרו את הבעיה, ולאור הממצאים של emg.

שלום, ההחלטה על טיפול רפואי נגזרת מהתלונות של החולה, הבדיקה ובדיקות העזר (במקרה הזה EMG). לא מטפלים ולא מנתחים EMG, אלא מטופל, בנאדם ולכן יש חבישות לפנות תחילה לכירורג יד לפני קבלת כל החלטה. לרוב, ניתן לנסות טיפול שמרני בתסמונת התעלה הקוביטלית, אך יש להתמיד איתו ל3-4 חודשים לפני שמחליטים שהוא נכשל. לעיתים התסמונת חמורה ואין מה לנסות טיפול שמרני, אלא ישר ללכת לניתוח. כפי שהסברתי, ההחלטה הזו לא תלוי רק ב-EMG. בברכה, ד"ר יהודה

23/04/2020 | 14:16 | מאת: גג

עבר כבר כמעט חודשיים. אני לא חושב שיש פה מקום לטיפול חוץ מניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד