חוות דעת נוספת מחכמי הפורום - שורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

16/03/2020 | 17:48 | מאת: איציק

אהלן, אלו התוצאים שקיבלתי היום ב-CT. אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנושא (אם ניתן): ט.מ. של שורש כף יד שמאל: מודגמת עצם נביקולר ארוכה מהרגיל - וריאנט-אנטומי. נראים שינויים ניווניים בין הנביקולר, הטרפזיום והטרפזואיד עד כדי מגע בין העצמות, סקלרוזיס באיזורי המגע ונגעים אוסטאוכונדרלים. שינויים ניווניים קלים יותר נראים גם בין הטרפזיום ובסיס המטקרפוס 1. שאר המבנים הגרמיים תקינים. הסתיידות אטרוטופית מודגמת קדמית לעצם הטריקווטרום ברקמה הרכה והסתיידות קטנה נוספת בין הלונט לטריקווטרום. שאר המבנים הגרמיים תקינים. המפרק הרדיו-אולנרי והמפרקים הבין-קרפליים שמורים. אין עדות לחוסר יציבות של שורש כף היד. ללא פתולוגיה בולטת ברקמות הרכות. לסיכום: שינויים ניווניים בין הסקפואיד, הטרפזואיד והטרפזיום - ייתכן משני לסקפואיד ארוך. תודה!

איציק שלום, ה-CT מדגים שינויים ניוניים במפרק מפרק האגודל, כלומר שחיקת סחוס. עם זאת, לא ברור מה המשמעות הקלינית של זה. לא סיפרת מה מפריע לך, כמה זמן, בן כמה אתה, מדוע שלחו אותך לסיטי, מה היה בבדיקה וכו'... בסופו של דבר מטפלים בבנאדם ולא בבדיקת ההדמיה. בברכה, ד"ר יהודה אחין לזה שום

17/03/2020 | 13:20 | מאת: איציק

כך כתב לי מומחה כף היד לפני שהוא ראה את תוצאות ה-CT: 30 right male pain bilateral wrist several years no history trauma no numbness ncs in past reportedly wnl exam right hand mild tenderness thumb cmc level mild tenderness scaphoid no tenderness first dorsal compartment no tenderness dorsal wrist no tenderness lat epi - phalens left hand mild tenderness thumb cmc level mild tenderness scaphoid no tenderness first dorsal compartment no tenderness dorsal wrist no tenderness lat epi - phalens x rays wnl situation discussed plan CT scan follow up with results

לפי מה שכתב הרופא שבדק אותך, קיימת רגישות בבסיס האגודלים, מה שאכן מתאים לממצאי הסיטי. בגילך הצעיר זה ממצא לא שכיח. בכל אופן, בשלב זה יש למצות טיפול שמרני כולל פיזיותרפיה, סדים, נוגדי דלקת ומשככי כאבים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד