כאבים עזים באגודל ופריקה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/03/2020 | 06:00 | מאת: קארן

הי. אני בהריון שבוע 32 ולפני כחודשיים התחילו כאבים חזקים באזור האגודל ופרק כף היד,בשתי הידיים.כיום,אני מקובעת עם סד מכיון שאם אין לי אותו על היד,יש כאבי תופת והאגודלים יוצאים ממקומם כמה פעמים ביום,דבר המלווה בכאבי תופת עד שמחזירה למקום.זה קורה כשהאגודל זז אחורנית. נאמר לי שיתכן שיש כרגע בעיה בתעלה הקרפלית ורופא אורטופד אמר שמדובר בדלקת גידים חריפה ושלא ניתן לעשות הרבה עד הלידה ורוב הסיכויים שיחלוף לאחר מכן. 1.האם זה באמת תסמין של תעלה קרפלית? 2. מה בכל זאת ניתן לעשות?אני מנוטרלת לגמרי עם כאבים חזקים מאד וסובלת. אנא עזרתך הדחופה

קארן שלום, התלונות שלך לא מתאימות כלל לתסמונת התעלה הקרפלית. אינני מבין למה הכוונה "אגודלים יוצאים ממקומם", אבל נראה שאכן מדבור בדלקת של הגידים. בשל ההריון טיפול תרופתי בנוגדי דלקת אינו מומלץ. אפשר לקבל זריקת סטרואידים מקומית, אך לפני כן יש לבסס את האבחנה ע,י בדיקה אצל מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד