התכווצות אצבעות כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/03/2020 | 18:48 | מאת: ארקדי

ערב טוב. בן שלי אובחן לאחרונה כחולה לופוס בהמשך נפרותיה ממברנה בעיות בחלבון בשתן גבוה ובצקות כבדות ברגליים, ביממה אחרונה סובל מהתכווצות אצבעות עם כאבים בכף יד ימין. מה זה אומר? תודה מראש

ארקדי שלום, מחלת לופוס הינה מחלה אוטואימונית סיסטמית שיש לה גם תסמינים במערכת השריר והשלד המתבטאים כדלקת של מפרקים וגידים. עיקר הטיפול הינו ע"י ראומטולוגים ולרוב אינו נדרש התערבות ניתוחית. באם לא חל שיפור לאחר יעוץ עם הראומטולוג המטפל, יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד להמשך הערכה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד