טריגר פינגר בקמיצה ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/02/2020 | 11:48 | מאת: אורן

ד״ר שלום. לאחר גבס (שבר אגודל) מלפני 6 חודשים. עשיתי המון פיזיו. עם זאת התפתח טריגר בקמיצה יד ימין. הטריגר ״עדין״ ועדיין לא חמור. מה הטיפול שחובה שעלי לבצע כבר עכשיו כדי להגדיל הסיכוי שיתרפא לחלוטין ? האם מירב הסיכויים שזריקת קורטיזון בשלב מוקדם תפתור את הבעיה לצמיתות (ללא צורך בזריקה נוספת עוד שנה) ? האם לקיחת P5P ומגנזיום יכול לרפא את הטריגר לחלוטין ? מיותר לציין שאני לא שואל על פתרון ניתוחי. תודה רבה

אורן שלום, אין שום טיפול שיעול להבטיח הצלחה של 100% לטריגר פינגר, כולל ניתוח. סיכויי הצלחה של זריקה הינם כ50% למשך שנה ושל ניתוח מעל 90%. תמיד אני ממליץ על זריקה כטיפול ראשון ואם זה נכשל אז ניתוח. אין שום הוכחה שP5P או מגנזיום מטיבים, אך בהחלט ניתן לנסות בברכה, ד״ר יהודה

19/02/2020 | 18:28 | מאת: אורן

כלומר זריקה מועילה באופן זמני בלבד ? או שברוב המקרים יכולה להעלים את המחלה כליל ?

ברוב המקרים פתרון זמני. לעיתים נדירות עשויה לפתור את הבעיה לחלוטין

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד