חתך ביד ותופעות שנה אחרי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/02/2020 | 20:23 | מאת: נועה

שלום אני בת 20, לפני כשנה נחתכתי בכף היד מכלי זכוכית. מצאו שחתכתי במלואם את common digital nerves 2,3 3,4 וגיד מכופף של האמה וחיברו/ תפרו אותם בחזרה. בנוסף לזה מצאו עוד נזק קל לכמה עצבים. מאז לא חזרה לי תחושה באצבעות 2,3,4 והאזור של הצלקת בחלקו רדום לחלוטין וחלקו רגיש יחסית למגע. לאחרונה יש לי פולסים חשמליים חזקים ביד ורציתי לשאול אם זה רגיל כל כך הרבה זמן אחרי הפציעה ואם יש איך לעזור לזה? תודה וסליחה על האורך.

נועה שלום, לאחר נזק עצבי, תמיד אין התאוששות מלאה של התחושה. תהליך הריפוי מלווה הזרמים המצביעים על צמיחת סיבי העצב החדש. לעומת זאת, לאחר שנה כבר הייתי מצפה לחזרה חלקית של התחושה ולמצב הסופי. לאור זאת, ממליץ לך להיבדק שוב אצל מומחה לכירורגיה של היד כולל הדו״חות מהפציעה והניתוח שעברת וכן מהריפוי בעיסוק. בברכה, דר׳ יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד