כאבים בשבר שהחלים במזג אוויר קר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/01/2020 | 14:38 | מאת: סער

שלום, לפני כשנה אובחן אצלי שבר ישן בעצם הסירה בכף היד. ההמלצה הראשונית הייתה לטפל בניתוח, אך לאחר 3 טיפולים בגלי הלם וחצי שנה השבר התאחה ב-80%. ממתין לביקורת בעוד כחודשיים, להערכת הרופא לא יהיה צורך בניתוח. בשבוע האחרון, אולי כתוצאה ממזג האוויר הקר, מרגיש כאבים בעצם וקושי לכופף את היד למעלה או למטה. לא קיבלתי מכה ביד, לא היה כאב חד או פתאומי, אלא החמרה הדרגתית עם התקררות מזג האוויר. עוצמת הכאב אינה אחידה (בבוקר פחות מורגש). לכל אורך התקופה מתאמן ברציפות בחדר כושר(כולל בשבוע האחרון בשעות הבוקר), באישור האורטופד. האם הכאבים סבירים בהתחשב בשינויי מזג האוויר, למרות שהשבר התאחה? האם יש צורך לגשת למיון או שעדיף להמתין? תודה רבה

סער שלום, תחילה, השבר לא התאחה. כפי שציינת, רק 80%, שזה מספק מבחינת הפעלת כוח, אך עדיין יכול להיות רגיש. ייתכן כי במהלך הזמן עד לביקורת יימצא שהחיבור מלא, השאלה עם בחלוף הזמן שבו לקח לשבר להחלים, לא נפגעו מבנים כגון סחוס ורצועות שסביב עצם הסירה, והם יכולים להסביר את הכאב שאתה חש. אם הכאב קשור למאמץ בחדר כושר ומופיע במהלך או אחרי אימון, אז יש להוריד מהעומס עד שתיבדק שוב. מעבר לכך, כפי שציינת, ייתכן שמזג האוויר הקר תורם לכך. לסיכום, מאחר ונראה כי מאז שטופלת בגלי הלם קיים שיפור, לא הייתי נלחץ או משנה אורחות חיים, אבל לוקח בחשבון שייתכנו כאבים באיזור מדי פעם. אם בביקורת הבאה לא תהיה התקדמות מבחינת החיבור, יש לבדוק סיבות נוספות לכאב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד