2 נפיחויות בשליש החיצוני של האצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/01/2020 | 15:42 | מאת: איתן

שלום רב. הופיעו לי 2 נפיחויות באצבע קרוב לציפורן. נפיחות ימנית גדולה יותר והשמאלית קטנה יותר. ראה צילום מצורף. יש לציין שבצילום רנטגן שהאורתופד שלח אותי אליו לא נמצא שום ממצא. לא כואב. יש מעט רגישות במקום ומעיין קליקים בקיפול האצבע. ממה זה נובע לדעתך? יצוין שלא הייתה חבלה באצבע. תודה מראש. איתן.

איתן שלום, תחילנ, הצילום לא מופיע פה שנית, נראה שאתה מתאר תופעה שנקראת Mucoid Cyst שהינה סימן לשחיקה של המפרק הרחיקני של האצבע. לרוב ההפרעה אסתטית בלבד ודורשת מעקב בלבד. על מנת לאשש את האבחנה יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

14/01/2020 | 08:41 | מאת: איתן

תודה רבה על התשובה המהירה. זה לא מובן מאליו. אני מצרף כאן את צילום האצבע שלא הופיע בהודעה המקורית. יום נעים. איתן.

הצילום לא מופיע. זו בעיה טכנית באתר

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד