פיענוח ממצאי ct לשבר ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

15/12/2019 | 09:21 | מאת: גיא

שלום שברתי את היד בצד הקרוב למרפק, במיון החליטו טיפול במתלה, לאחר שבועיים נשלחתי למיון שוב וגיבסו אותי. היום קבלתי תוצאות ct מה ניתן ללמוד מתוצאות אלה תודה גבס . שבר בזיז קורונואיד של האולנה עם תזוזה של הפרגמנט השבור. גודל הפרגמנט מגיע עד 1- כ . מ" ס שבר טרבקולרי עדין ללא תזוזה בצוואר הרדיוס.ללא דחיסה של הקורטקס באזור השבור . עמדת הרדיוס ביחס ביחד לאולנה פרוקסימלית תקינה . שבר תלישה בטרוכלאה, השבר נראה אינטרה ארטיקולרי בסמוך לאולקרנון . נוזל תוך מפרקי בכמות רבה . עמדת ההומרוס הדיסטלי ביחס לרדיוס ואולנה פרוקסימלית תקינה . רקמות רכות קשות להערה, אך ללא ממצא גס במגבלות בדיקת

גיא שלום, ךצערי פענוח ה-CT אינו נותן שום מידע, אלא יש להתסכל על ה-CT עצמו. ההחלטה יכולה להיות מטיפול שמרני והתחלת פיזיותרפיה ועד ניתוח. אלו מדדים שלא נקבעים בפענוח, אלא בעיון ב-CT עצמו, גיל ותפקוד החולה, הבדיקה הפיזיקלית ועוד. יש לפנות בהקדם לטיפול רפואי עם ה-CT עצמו בברכה, ד"ר יהודה

15/12/2019 | 10:47 | מאת: גיא

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד