פיענוח בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/11/2019 | 21:13 | מאת: חי

לפני כחודשיים לערך נפלתי ונחבלתי בשורש כף יד ימין, הכאבים הלכו והחמירו והופנתי לבדיקת אולטרסאונד לכף היד. לציין שהכאבים כבר פחתו ומלבד פעולות כמו הרמת משקל כבד, ועומס על היד אני יכול לעשות הכל. התור לאורטופד אחוז ורציתי בבקשה לדעת מה פירוש תוצאות האולטרסאונד: גידים מיישרים הודגמו המשכים, שומרים על עובי ואקוגנית. מפרקים קטנים באיזור סריקה הודגמו שמורים.

חי שלום, תוצאת האולטרסאונד תקינה. העיקר שהכאבים בשיפור. בברכה, דר׳ יהודה

24/11/2019 | 08:13 | מאת: חי

תודה על התשובה, גם הטכנאית אולטרסאונד וגם הרופא משפחה אמרו לי שהם רואים ״מים״ באיזור הכאבים והפנה אותי לאורטופד בחזרה.. עד שיגיע התור שלי מה לדעתך זה יכול להיות?

"מים" הכוונה כנראה לבצקת של הרקמה, שהיא סימן לדלקת. אין לזה כשלעצמו שום משמעות אם הכאבים התשפרו.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד